Μάθε Περισσότερα


Υλικά
1,5 κιλό αρνί μπούτι
1 κιλό κάστανα καθαρισμένα, ολόκληρα
4 κουταλιές φυτικό λίπος ή βούτυρο
2 κρεμμύδια τριμμένα
1/2 ποτήρι κρασιού μπράντυ
3 κούπες νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας σε μερίδες.
Όταν το ροδίσουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές το βγάζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Ξαναρίχνουμε το αρνί στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το μπράντυ, ανακατώνουμε ελαφρά, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε το φαγητό μας στη χύτρα για 30 λεπτά, από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα και που χαμηλώνουμε σε ένα βαθμό πριν το τέλος.
Στα 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε τη χύτρα, ρίχνουμε τα κάστανα και αφήνουμε να σιγοβράσουν με το αρνί για 15-20 λεπτά.
Αν χρειαστεί νερό, ρίχνουμε λίγο καυτό.
Πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας, περίπου 2 λεπτά, ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Προσοχή, δεν θέλουμε να λιώσουν τα κάστανα.
Το φαγητό πρέπει να βγει με χυλωμένη σάλτσα. Αυτά ισχύουν για χύτρα.
Εάν μαγειρεύουμε σε κανονική κατσαρόλα τότε αφού σοτάρουμε το κρέας και το κρεμμύδι, ρίχνουμε το μπράντυ, ανακατώνουμε και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και συνέχεια ρίχνουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία 1 βαθμό πριν τη μέγιστη. Παρακολουθούμε κατά το βράσιμο τα υγρά του. Όταν δούμε πως «τσιμπιέται» το κρέας ρίχνουμε τα κάστανα και σιγοβράζουμε για ακόμα τουλάχιστον 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει το κρέας. Δε πρέπει να έχουν μείνει πολλά υγρά στο τέλος ώστε να ρίξουμε το μέλι και ανακατεύοντας να δεθεί η σάλτσα. 

Subscribe @πVideoStudio https://bit.ly/3pqS8cd