Διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.Μάθε Περισσότερα


Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.

Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Μαζί σήμερα θα φτιάξουμε ( οι άνδρες ) για να τιμήσουμε την Γυναίκα με Φιλετάκια Μαδέρα και για το τέλος Σοκολατένιο Αγάπης .

΄΄ Μα θα μου πείτε εσείς οι άνδρες τι μας βάζεις Αξιώτη να κάνουμε τώρα εμείς δεν ξέρουμε να φτιάχνουμε φαγητά και γλυκά αλλά όσο και να το θέλουμε δεν έχουμε χρόνο ΄΄ και εγώ θα σας απαντήσω ΄΄ ότι σήμερα πρέπει έστω για μία μέρα να βρούμε τον χρόνο και να τα καταφέρουμε ΄΄ εξάλλου αυτές οι συνταγές είναι πάρα πολύ εύκολες ας δοκιμάσουμε.

Πέρσι τιμήσαμε την ημέρα της γυναίκας με το γλυκό Μιμόζα. Μια τούρτα που μας έρχεται από την Ιταλία, και θυμίζει το άνθος της μιμόζας, που είναι το σύμβολο της ημέρας της γυναίκας..... Η ανθοφορία της, συμπίπτει με τη γιορτή της γυναίκας!

Η ευτυχία... η χαρά... η καλοσύνη... η αγάπη... η ελπίδα... η επιτυχία... η ομορφιά... Όλες γένους θηλυκού ... Όλες μοναδικές.... Χρόνια πολλά ... Στην κάθε γυναίκα ξεχωριστά!

Χρόνια σας πολλά

#πVideoStudio