Το ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, έχει χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές. Πως το μαγειρεύουμε; Το βουβαλίσιο κρέας μαγειρεύεται όπως και το μοσχαρίσιο, ωστόσο επειδή τα βουβάλια είναι στην ουσία ζώα ελευθέρας βοσκής θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Τα κομμάτια του κρέατος που προορίζονται για ψήσιμο όπως σουβλάκι και μπριζόλα είναι απαραίτητο να μην παραψηθούν όπως άλλωστε και τα αντίστοιχα κομμάτια από μοσχαρίσιο κρέας. Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι ιδανικά για μαγείρεμα σε γάστρα όπως και το κυνήγι. Το βουβαλίσιο κρέας θα ξεχωρίσει για την μοναδική του γεύση και το ξεχωριστό σκούρο χρώμα του.Μάθε Περισσότερα


Το βουβαλίσιο κρέας έχει αποσπάσει διθυράμβους τα τελευταία χρόνια, κατορθώνοντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον εστιατόρων και καταναλωτών… Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύ ανώτερο από όλα σχεδόν τα κρέατα σε θρεπτική αξία και με πολύ λιγότερες θερμίδες. Είναι βιολογικό από  μόνο του διότι  τρέφεται  ελεύθερο σε φυσικές  συνθήκες  χωρίς  αντιβιoτικά και  από τη φύση του έχει πολλά αντισώματα  οπότε δε  χρειάζεται ανθρώπινη  παρέμβαση. Τα χαρακτηριστικά του κρέατος των βούβαλων (100 γραμμάρια) σε σχέση με το μοσχάρι είναι τα εξής:

– Το κρέας του βουβαλιού έχει 131 θερμίδες, ενώ το κρέας του μόσχου 289 θερμίδες.

– Οι πρωτεΐνες του βουβαλιού είναι 26,83 γραμμάρια, έναντι 24,07 γραμμάρια του μόσχου.

– Το κρέας του βουβαλιού διαθέτει 1,8 γραμμάρια λίπος, ενώ του μόσχου 20,69 γραμμάρια.

– Τα κορεσμένα λιπαρά του βουβαλιού είναι 0,6 γραμμάρια, ενώ του μόσχου είναι 8,13 γραμμάρια.

– Η χοληστερόλη του βουβαλιού είναι 61 mg, ενώ του μόσχου 90 mg.

– Περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, χαλκό και μαγγάνιο.

– Ο σίδηρος του κρέατος βουβαλιού είναι 2, ενώ του βοδινού είναι 0,3-1,6.

Το κρέας των βούβαλων συγκριτικά με το μοσχαρίσιο έχει σκουρότερο χρώμα, λιγότερο ενδομυϊκό λίπος, λευκότερο χρώμα λίπους και παρόμοια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Κρέας που έχει μπει σε όλα τα gourmet εστιατόρια της Ελλάδας.

Subscribe @πVideoStudio https://bit.ly/3pqS8cd