Η σουπιά (επιστημονική ονομασία sepia, ελλ. σηπία) είναι γένος μαλακίων της τάξης των Σηπιιδών Sepiida ομοταξίας των κεφαλοπόδων. Συναντάται στις ζεστές θάλασσες και η κύρια τροφή της είναι μικρά ψάρια αλλά και γαρίδες. Ζει σε βάθος μέχρι 100 μέτρα και αλιεύεται με δίχτυα, καμάκι και με ξυλοσουπιά. Το πλέον γνωστό είδος είναι η σηπία η φαρμακευτική. Ανήκει στη τάξη των Κεφαλόποδων και έχει τα κύρια χαρακτηριστικά τους: πλοκάμια με βεντούζες, γρήγορη κάλυψη σε σύννεφο μελανιού όταν πρέπει να ξεφύγει κάποιον κίνδυνο και καμουφλάρισμα στο περιβάλλον όταν πρέπει να κρυφτεί από κάποιον κίνδυνο. Ο όρος "Σουπιά" εμφανίστηκε στα τέλη του δωδέκατου αιώνα. Προέρχεται από τη λατινική σέπια. Η λέξη σέπια περιέγραφε και τη χρωστική ουσία με το ίδιο όνομα, που προερχόταν παλιότερα από το υγρό που εκκρίνεται από τις σουπιές.Μάθε Περισσότερα


Υλικά:

1.000 gr. σουπιές καθαρισμένες

2 kg. Σπανάκι Φρέσκο μόνο τα φύλλα ή 1 συσκευασία Σπανάκι σε φύλλα

2 ματσάκια μάραθο χονδροκομμένο

2 ματσάκι μαϊντανό

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένο

200 gr. κόκκινο κρασί

4 σκελίδες σκόρδο

50 gr. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι στην γεύση

Παρασκευή:

Πλένουμε τις σουπιές και τις κόβουμε. Όπως επίσης ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει λίγο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις σουπιές, ανακατεύοντάς τα ελαφρά για περίπου 10΄, προσθέτουμε το κρασί και το νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα σπανάκια αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει καλά και τα έχουμε πλύνει, τον μάραθο, το αλάτι και πιπέρι στην γεύση, τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί μέχρι να είναι μαλακές οι σουπιές και να απορροφηθεί το νερό.

#πVideoStudio