Kit-Kat.............. Λανσαρίστηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1935, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφορεί από το 1989. To 1997 το βιβλίο ρεκόρ Guinness έγραψε ότι πουλήθηκαν 13,2 δις fingers παγκοσμίως, ενώ 418 Κit Κat fingers καταναλώνονται κάθε δευτερόλεπτο σε όλο τον κόσμο. Κάντε λοιπόν μία απόδραση στη γεύση. Κάνε ένα διάλειμμα, κάνε ένα Κit Κat… με την τέλεια αναλογία σοκολάτας και γκοφρέτας! M&Ms................ H πολύχρωμη ιστορία των M&M’s® ξεκινάει από το 1941, όταν δημιουργήθηκαν από τους Forrest Mars & R.Bruce Murrie, δημιουργώντας μία τελείως καινούρια κατηγορία στην αγορά της σοκολάτας. Η σοκολάτα ξέφυγε πλέον από τις κλασσικές ταμπλέτες και ένας νέος τρόπος κατανάλωσης σε μικρές μπουκίτσες που τρώγονται εύκολα, χωρίς να λερώνουν ήρθε στο προσκήνιο. 1954 Τα M&M’s® ξεκίνησαν με τα σοκολατένια κουφέτα ενώ το 1954 λανσαρίστηκε μία νέα, ακόμα πιο διασκεδαστική και πρωτότυπη γεύση, με σοκολάτα και φυστίκι. Το 1982 τα M&M’s® συνεχίζουν το σοκολατένιο τους ταξίδι και στο διάστημα, καθώς εντάσσονται στη διατροφή των αστροναυτών! Το 1995 για να γιορτάσουν την προσθήκη του μπλε χαρακτήρα, τα M&M’s® φωτίζουν μπλε το Empire State Bulding της Νέας Υόρκης! Το 1997 Στην Ελλάδα τα M&M’s® φώτισαν τη ζωή μας το 1997 με μεγάλη επιτυχία και σήμερα είναι ένα από τα πρωταγωνιστικά brands της αγοράς των Bitesize και ένα από τα ταχύτερα αναπτυσόμενα brands στην αγορά της σοκολάτας συνολικά. To 2007 τα M&M’s® δείχνουν για άλλη μία φορά το διασκεδαστικό τους χαρακτήρα δημιουργώντας το άγαλμα της ελευθερίας με πρωταγωνίστρια τη Miss Green!



Μάθε Περισσότερα


Υλικά: Για το Παντεσπάνι Σοκολάτας

9 αβγά

270 gr. ζάχαρη

2 βανίλιες

Ελάχιστο αλάτι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

100 gr. αλεύρι μαλακό

100 gr. κορν-φλάουρ

50 gr. κακάο

40 gr. λειωμένο βούτυρο κρύο

Υλικά: Για την τούρτα

7 πακέτα Kit-Kat ( πρέπει να βάλουμε στο ψυγείο )

300 gr. M&M's

50 cm. φαρδιά κορδέλα

Υλικά: Για το Σιρόπι

3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

Βανίλια

Υλικά: Για τη γέμιση μους σοκολάτας

½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο - το ½ από 1 πακέτο βούτυρο των 250 gr.

¾ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

6 κρόκους αβγών

6 ασπράδια αβγών

200 gr. Σοκολάτα κουβερτούρα

½ φλιτζάνι ζάχαρη

Ελάχιστο αλάτι

Βανίλια

1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

Παρασκευή: Για το Παντεσπάνι Σοκολάτας

Ανάβουμε το φούρνο μας στους 175ο C στον αέρα. Στρώνουμε με λαδόκολλα τον πάτο 2 ταψιών 22 εκατοστών διαμέτρου και ύψους 5 εκατοστών.

Λειώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, για να βάλουμε από πάνω μια δεύτερη κατσαρόλα μικρότερη και να δημιουργήσουμε μπαιν-μαρι. Χτυπάμε με το σύρμα χειρός στη δεύτερη κατσαρόλα τα αβγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αρχίσουν να αχνίζουν.

Μεταφέρουμε το μίγμα των χλιαρών αβγών, στο μίξερ, και τα χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ στην 3η ταχύτητα για 5 λεπτά και έπειτα στη 2η ταχύτητα, μέχρι να φουσκώσουν. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ, 2 φορές το αλεύρι μαζί με το κορν-φλάουρ και το κακάο. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών, λίγο-λίγο το αλεύρι με το κορν-φλάουρ και το κακάο, ανακατεύοντας απαλά για να ενωθούν. Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοιράζουμε το μίγμα στα 2 ταψιά και τα φουρνίζουμε για 35 λεπτά περίπου. Όταν τα ξεφουρνίσουμε τα αφήνουμε πάνω στον πάγκο να κρυώσουν και έπειτα τα αναποδογυρίζουμε για λίγο σε σχάρα για να αναπνεύσουν.

Παρασκευή: Για το Σιρόπι

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. (Ο χρόνος θα μετρήσει από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει).

Βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και ρίχνουμε την βανίλια, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Παρασκευή: Για τη γέμιση μους σοκολάτας

Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει. Λειώνουμε τη σοκολάτα σε ένα τηγανάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και την αφήνουμε να κρυώσει. Κατά διαστήματα την ανακατεύουμε για να μη σας κάνει κρούστα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει άσπρο και αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, ενώ συνεχίζουμε να το χτυπάμε. Τέλος, ρίχνουμε λίγη-λίγη την λειωμένη σοκολάτα. Σε ένα καθαρό μπολ, με το μιξεράκι χειρός και σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τμηματικά το ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζουμε να τα χτυπάτε για 3 λεπτά ακόμα να δέσει η μαρέγκα και να γυαλίσει. Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μίγμα με τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα, απαλό ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε για λίγο το μπολ με την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.

Συναρμολόγηση της Τούρτας

Βγάζουμε τα Kit-Kat από το ψυγείο, ανοίγουμε τις συσκευασίες και τα χωρίζουμε στα 2 με προσοχή, για να μην έχουμε απώλειες. Τα αφήνουμε στην άκρη και κόβουμε το κάθε παντεσπάνι οριζόντια στα δύο. Αυτό το κάνουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι. Τη μους θα την απλώσουμε σε 2 πάτους και θα καλύψουμε και την τούρτα ολόκληρη, πρέπει να προσέχουμε με την ποσότητα που θα βάλουμε σε κάθε στρώση, για να μας φτάσει.

Βάζουμε τον πρώτο πάτο παντεσπάνι στην πιατέλα. Τον σιροπιάζουμε ελαφρώς, του απλώνουμε ένα μέρος από τη μους σοκολάτας και ακουμπάμε από πάνω τον δεύτερο πάτο. Τον σιροπιάζουμε και του απλώνουμε το δεύρο μέρος μους σοκολάτας. Ακουμπάμε τον τρίτο πάτο, που μόνο τον σιροπιάζουμε. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη μους και κολλάμε γύρω-γύρω τις σοκολάτες Kit-Kat. Δένουμε απαλά γύρω από τις σοκολάτες την κορδέλα και κάνουμε ένα ωραίο φιόγκο. Αδειάζουμε με προσοχή τα M&Ms, τα απλώνουμε να πάνε παντού και όσα μας περισσέψουν, τα βάζουμε γύρω από την τουρτα πάνω στην πιατέλα, για διακόσμηση.

Subscribe @πVideoStudio https://bit.ly/3pqS8cd