1 λεπτά ανάγνωσης
Το 5 αστέρων plus ξενοδοχείο ‘’ΜΕΛΙΤΩΝ ΜΠΗΤΣ’’

Το 5 αστέρων plus ξενοδοχείο ‘’ΜΕΛΙΤΩΝ ΜΠΗΤΣ’’ του συγκροτήματος Porto Carras Grand Resort έλαβε τον Μάϊο 2013 την πιστοποίηση του Ελληνικού Πρωϊνού από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) 
Το ελληνικό πρωινό ήταν πάντα το πιο βασικό γεύμα της ημέρας και ήταν πλούσιο σε υδατάνθρακες και σε πρωτεΐνες που στήριζαν τους εργάτες και τους αγρότες στην δύσκολη μέρα που ακoλουθούσε. Σε καιρούς δύσκολους η καθημερινή μαγειρική προσαρμόστηκε σε τοπικά προϊόντα και εδέσματα και μαζί και το πρωινό. Το ΄΄ Ελληνικό Πρωινό ΄΄ ως γεύμα στο Porto Carras είναι ειδικά διαμορφωμένο για τις απαιτήσεις των πελατών, υπό την επιμέλεια του Executive Chef κ.Αξιώτη Παράσχου επίτιμο πρόεδρο της Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Executive Chefs Club of Greece) με γνώμονα την τοπική παράδοση και τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής.

Το πρωινό περιλαμβάνει εδέσματα με τοπικά προϊόντα και με παραδοσιακές συνταγές από όλη την Χαλκιδική.
Από προϊόντα άρτου υπάρχουν Αγιορείτικο καρβέλι (αυθεντική συνταγή της Αθωνικής πολιτείας), καλαμποκισιο, φρατζολα πολύσπορο, λευκό Άθως με προζύμι, ολικής άλεσης, πλεχτό, παξιμάδι χειροποίητο, κουλούρι Θεσσαλονίκης. Κέικ με ελαιόλαδο Χαλκιδικής και ανθόμελο, χαλβάς σιμιγδαλένιος με μουντοβίνα (τσίπουρο από μέλι), παραδοσιακά κουλουράκια με ελιά, με μέλι και ταχίνι, αμυγδαλωτά με μουντοβίνα (συνταγή από το Νέο Μαρμαρά).
Οι πίτες αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρωινό μας όπου θα βρείτε παραδοσιακές πίτες με τοπικά τυριά (κρεμαστό, κατσικίσιο), άγρια χόρτα της περιοχής του Νέου Μαρμαρά καθώς και γλυκές πίτες όπως η σουσαμόπιτα από τον Νέο Μαρμαρά και γλυκιά πίτα με άρωμα από λικέρ μούσμουλο και μέλι από την ευρύτερη περιοχή της Σιθωνίας καθώς και μπουγάτσα με γλυκιά κρέμα ή τυρί. Βεβαία δεν λείπουν οι χειροποίητες μαρμελάδες από διαφορά φρούτα καθώς και η υπέροχη μαρμελάδα από ελια,το μέλι από σουσούρα (παράκτιο φυτό της Χαλκιδικής), υπέροχα γλυκά κουταλιού (άγριο συκαλάκι, πορτοκάλι, λεμονάκι).
Τα τοπικά τυριά (κρεμαστό, κατσικίσιο, λαδοτύρι ρίγανης) και τα αλλαντικά (σαλάμι, παστός) δίνουν γεύση στις ομελέτες και μην ξεχάσετε να δοκιμάστε την στραπατσάδα με τυρί κρεμαστό και χοιρινό παστό.
Το πρωινό συμπληρώνουν τα χειροποίητα χωριατικά λουκάνικα με μοσχαρίσιο κρέας, τα λουκάνικα Νέου Μαρμαρά (με κομμάτια χοίρινου κρέατος και μυρωδικά) και το λουκάνικο στριφτάρι σε ξυλάκι. Τα τοπικά παραδοσιακά ζυμαρικά θα σας χορτάσουν και θα δώσουν μια νότα χωριού στο γεύμα σας. Δοκιμάστε χυλοπιτάκι με καυτό φρέσκο χειροποίητο βούτυρο, με τυρί τριμμένο ή με φρέσκο αιγοπρόβειο γιαούρτι και χυλοπίτες με παστό και τυρί κρεμαστό. Ο παραδοσιακός τραχανάς γλυκός και ξινός με τηγανιτό ψωμί και τριμμένο κατσικίσιο τυρί θα κλείσει το πρωινό σας γεύμα και θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι να απολαύσετε το μεσημβρινό σας γεύμα στα εστιατόρια του συγκροτήματος Porto Carras.Παράλληλα, η παρουσίαση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, σε ιδιαίτερο χώρο του εστιατορίου ΑΤΗΟS. Θα παρουσιασθεί ο μπουφές του ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟΥ, σύμφωνα με το μενού το οποίο επιμελήθηκε ο executive chef του συγκροτήματος PORTO CARRAS GRAND RESORT κ. Παράσχος Αξιώτης, με τη βοήθεια της Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος και έλαβε την πιστοποίηση μετά την παρουσίαση του στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.

 


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.