1 λεπτά ανάγνωσης
1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δωδ/σων - Κυκλάδων

Σε μία «άτυπη» συνάντηση σήμερα στις δώδεκα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «ΚΩΣ» οι αρχιμάγειρες Ελλάδας και Τουρκίας έχοντας σαν ιδέα τη δημιουργία του πρώτου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Δωδεκανήσων και Κυκλάδων θέλησαν να κάνουν μία πρώτη ενημέρωση σε φορείς του τόπου μας.
Ο κ.Παράσχος Αξιώτης (executive chef vice president aregula international of European Meditteranean countries) ανέλυσε και παρουσίασε το σκεπτικό και την ιδέα για το φεστιβάλ καθώς και τις εως τώρα δράσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει ο σύλλογός τους Aregala Hellas - Greece με πρόεδρο τον Μεμί Καδρή (Φεστιβάλ Γαστρονομίας και διαγωνισμοί μαγειρικής σε πολλές χώρες της Ευρώπης). Επίσης ενδιαφέρον υπήρξε μέσω της παρουσίασής του η αναφορά για τον Ιπποκράτη τον οποίο ονόμασε σαν τον πρώτο chef και παρουσίασε την συνταγή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την σούπα του Ιπποκράτη (βλέπε φωτό).
Τέλος, επεσήμανε στους φορείς που ενδιαφέρονται να συνδράμουν για την καλύτερη διοργάνωση ζητώντας τη συμπαράσταση και τη βοήθεια των Δήμων Κω και Ρόδου.

 


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.