Μακαρόνια: Η Ελληνική Μυθολογία αναφέρει ότι ο Ήφαιστος δημιούργησε ένα εργαλείο που έφτιαχνε ¨κορδόνια από ζύμη¨. Οι ρίζες των ζυμαρικών χάνονται στους αιώνες, δεδομένου ότι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι ετοίμαζαν πιάτα που έμοιαζαν πολύ με τα σημερινά μακαρόνια, με τη διαφορά ότι γίνονταν ψητά και όχι βραστά. Τα βασικά συστατικά τους όμως, το σιτάρι και το νερό, είναι τόσο κοινά που είναι δύσκολο να τους αποδοθεί μία και μόνη καταγωγή. Το όνομα ¨μακαρόνια¨ πιθανόν να προέρχεται από το ελληνικό ¨μακαρία¨. Κολοκυθάκια: Τα κολοκυθάκια είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά. Και όμως το διατροφικό τους προφίλ είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Εντάξτε τα κολοκυθάκια στην καθημερινή σας δίαιτα, προσπαθήστε να αποφύγετε τα τηγανητά και επιλέξτε να τα καταναλώσετε βραστά ή μέσα σε μαγειρευτά φαγητά όπως το ιμάμ τα μακαρόνια ή τα γεμιστά ακόμα και ωμά, γιατί τα διατροφικά οφέλη του κολοκυθιού είναι πολλά και σημαντικά.



Μάθε Περισσότερα


Υλικά:
500 gr. μακαρόνια
1 ½ kg. κολοκύθια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
3 μικρά κολοκύθια σε λεπτές ροδέλες

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 gr. γραβιέρα
150 ml. ελαιόλαδο
100 gr. κουκουνάρια
5 φύλλα βασιλικού σε λεπτές λωρίδες
Αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Παρασκευή:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο που γράφει το πακέτο.
Τα σουρώνουμε κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το μισό λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά να μαραθεί.
Ρίχνουμε τα κολοκύθια και τα κουκουνάρια.
Σοτάρουμε για 4΄, προσθέτετε την γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Αδειάζουμε τα κολοκύθια στα μακαρόνια και προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο από το νερό ανακατεύοντας.

Μεταφέρουμε τα μακαρόνια με κολοκύθι σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια βασιλικού.